E TWINNING PROJESİ KAPSAMINDA ADVENTURE OF FOOD
"The Adventure of Food" adlı projemiz Almanca öğretmenimiz Emine Nur Üstün ve 8 öğrencimiz tarafından proje yürütülmektedir. Projemizin amacı gıda israfını önlemek, Yiyecek atıklarının sokak hayvanları vs. yoluyla değerlendirilmesi, öğrenciler arası işbirliği ve dayanışma duygularının geliştirilmesi. Projemizin 8 tane de yabancı ortağı bulunmaktadır.
Temel hedefimiz, dünya için sürdürülebilir bir çevre ve gıda israfı bilinci oluşturmak ve gıda tüketimindeki davranışları değiştirmektir. Uygulanacak etkinliklerle öğrencilerimiz gıda israfının gerçeklerini, nedenlerini ve sonuçlarını görebilecek ve sadece okullarda değil evlerde de gıda israfını en aza indirmek için daha bilinçli olabileceklerdir. Ayrıca gıda atıklarını geri dönüştürmenin yollarını öğretmek amaçlanmaktadır.
HEDEFLER
- Gıda israfı konusunda farkındalık yaratmak
- Küresel iklim değişikliklerine çözüm üretebilme becerisi
- Ekolojik ayak izi hakkında bilgi edinmek
- Özgün, kullanışlı ve yenilikçi içerik oluşturma
- Katılımcıların iletişim, sosyal ve kişilerarası yetkinliklerini geliştirmek
- Akran öğrenimi için anlamlı bir uluslararası bağlam yaratmak
- İngilizce dil becerilerini geliştirmek
- BİT becerilerini geliştirmeleri için onlara rehberlik etmek
- Öğrenme ortamında kabul ve hoşgörüyü teşvik etmek
- İşbirliği, sunum, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek
ÇALIŞMA SÜRECİ
Projemiz aylık bir çalışma sürecinden oluşmaktadır. Başlangıç tarihi 01/02/2022 olarak belirlendi.
Şubat Ayı;
- Proje Sayfa Düzeninin Hazırlanması
- Proje Afiş ve Logo Tasarımlarının Yapılması
- Öğretmen ve Öğrenci Tanışma Toplantıları Organizasyonu
- Yılbaşı Takviminin Hazırlanması
- Şubat Ayı Etkinliklerin Planlanması
Mart ayı;
Yemeğin maceralarından yola çıkarak, yemeğin önemini vurgulayan etkinlikler planlanacak.
- Fotoğraf Sözlüğü Oluşturma,
- Yemek Hikayelerinin Derlenmesi,
Nisan Ayı;
Gıda israfının önlenmesi ve öğrencilerin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar planlanacaktır.
- Evsel gıda atıklarının geri dönüşümü
- Ekolojik ayak izini azaltmak
Mart ve Nisan etkinlikleri öğrenci/öğretmen toplantılarından sonra birlikte kararlaştırılacaktır.
BEKLENEN SONUÇLAR
- Gıda israfının önlenmesini sağlamak ve farkındalık sağlamak
- Ekolojik ayak izinin en aza indirilmesi
- Küresel iklim krizi hakkında farkındalık
- İngilizceyi etkin ve doğru kullanmak
- Web 2.0 araçları ve görsel öğrenmenin etkisiyle öğrenmeyi daha kalıcı hale getirmek